19. Maak je interactief lesmateriaal met iBooks Author

Deze sessie is geannuleerd.

Een lesbrief of iBook maken met multimedia, links, widgets, toetsen

Inhoud

Inleiding

Een e-book is meer dan een PDF. In een e-book schalen teksten makkelijk mee en zijn er door de lezer ook aantekeningen bij te maken. Een iBook voegt hier nog een extra dimensie aan toe! In een iBook kan je naast tekst en afbeeldingen ook links, filmpjes, interactieve widgets en mini-toetsjes toevoegen om je lessen nog interactiever te maken. Je kan deze boeken lezen, of beter gezegd beleven op iPads, iPhones en Mac OSX apparaten. 

Inhoud

In deze workshop ga je hands-on aan de slag om je eigen iBook te maken. Vanuit een startsjabloon ga je inhoud toevoegen aan je boek. Je leert hoe je media zoals afbeeldingen en filmpjes op een aantrekkelijke manier kan integreren in je boeken en hoe je hier interactieve elementen aan toevoegt. Het eindresultaat is een interactieve lesbrief op maat die je direct met je leerlingen kan delen.  

Resultaat

Na deze sessie heb je een interactieve lesbrief of een aanzet voor een iBook die je direct kan inzetten bij het leren met iPads in je klas. Je hebt gewerkt met afbeeldingen, filmpjes en andere interactieve elementen.

Voorkennis

Verplichte kennis

Basisvaardigheden in het gebruik van een Apple Macbook

Meegenomen kennis

  • Kennis over het opmaken van teksten in een standaard tekstverwerker
  • Kennis over het opmaken van afbeeldingen met bijvoorbeeld Photoshop

Lesmateriaal

Basissjablonen iBooks Author en een online user guide

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Pedagogische ICT-co√∂rdinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Apple
  • Digitale leermiddelen

Tijdstip

Voormiddag (10u00-12u30)
Lokaal: R05
Er kan niet ingeschreven worden voor deze sessie omdat ze geannuleerd is.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Nee sorry ... Je moet een Macbook meebrengen! Op die manier werk je met je eigen software, heb je alle lesmateriaal dat je kan gebruiken zeker bij en kan je de lesbrief achteraf ook meteen meenemen naar huis.

Installeer de app iBooks Author op voorhand.

HUISWERK!
Verzamel voorafgaand aan deze workshop de inhoud voor je lesbrief of iBook digitaal en breng dit op je Macbook mee naar deze workshop. Denk hierbij aan teksten, afbeeldingen, filmpjes en links!

Heb je geen Macbook? Dan vragen we jou om een andere sessie te kiezen uit het ruime aanbod. Je kan de workshop niet bijwonen zonder je eigen Macbook.

Lesgever

Onno Sidler
Lees meer over de expertise van Onno.


Korte titel : iBooks Author

Deze pagina werd al 2547 keer bekeken