75. Aan de slag met ICT in je les [BEGINNER]

Met kleine aanpassingen ICT in je lespraktijk realiseren

Inhoud

Inleiding

Je bent een goede docent. Je staat ruim boven de leerstof. Je klassenmanagement is op orde en de sfeer in je lessen zijn goed. Toch kriebelt er iets: je ziet leerlingen enthousiast terugkomen van de les van je collega waar ze met hun telefoon aan de slag mogen. Je zou ook wel willen maar je weet eigenlijk niet hoe...

Inhoud

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met verschillende online toepassingen die je meteen in je volgende les kunt inzetten. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een online woordweb om de kennis van leerlingen te activeren. Maak je eigen online oefeningen met behulp van Educaplay of LearningApps. Wil je deze online oefeningen delen met je leerlingen kun je gebruik maken van yurls. Tijdens deze workshop laat ik je ook zien dat je echt niet het wiel zelf hoeft uit te vinden! Maak gebruik van wat er al is door goed te zoeken en het op een goede manier op te slaan!

Resultaat

Na deze sessie kun je een ICT-toepassing in de les inzetten die je het lesgeven makkelijker maakt! (Educaplay/LearningApps/Prowise Presenter/Yurls).

Je maakt kennis met de opbrengst van ICT in je les. Wat dacht je van tijdwinst, meteen nagekeken opdrachten en blije leerlingen?!

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Verplichte kennis

Deze workshop is geschikt voor leerkrachten/docenten die nog geen of weinig gebruik maken van digitale toepassingen in de les. 

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • ICT in je klas of vak
  • Cloud computing en online tools

Tijdstip

Namiddag (14u00-16u30)
Lokaal: W21
Er zijn 20 plaatsen waarvan er 18 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Het besturingssysteem mag Windows, Mac OS X of Linux zijn. 

Zorg er voor dat je Chrome op voorhand hebt geïnstalleerd.

We adviseren om je eigen toestel mee te brengen omdat je dat kent en het toetsenbord best kent. Dat werkt vlotter. Installeer zeker de nodige software. We willen immers geen tijd verliezen met deelnemers die niet in orde zijn met de lesvoorbereiding, dat begrijp je wel ;)

Lesgever

Rhea Flohr
Lees meer over de expertise van Rhea.


Korte titel : Start: ICT in je les

Deze pagina werd al 2675 keer bekeken