83. Cyberpesten

Wat is het en hoe ga je er in je klas mee om?

Inhoud

Inleiding

Pesten is helaas van alle tijden en ook op scholen wordt vaak in meer of mindere mate gepest. En met alle beschikbare digitale middelen zal het geen verrassing zijn dat ook het cyberpesten een steeds grotere vlucht neemt. Maar wat zijn nu de verschillen in plagen/pesten en cyberplagen/cyberpesten? In deze actieve workshop krijg je inzicht in de verschillende soorten cyberpesten en kijken we samen hoe je hier met jouw leerlingen het beste mee om kan gaan.  

Inhoud

In de workshop Cyberpesten krijg je eerst kennis van de kenmerken  en daarna nemen we op een interactieve manier de verschillende soorten cyberpesten onder de loep.  Vervolgens kijken we wat cyberpesten nu voor jou persoonlijk betekent en ontdekken we met elkaar wat de beste manier is om vanuit verschillende cases tot een oplossing te komen. Natuurlijk ontbreken in deze workshop ook de nodige tips en trucs niet en krijg je handvatten waar je terecht kan als je vastloopt met cyberpesten bij jouw leerlingen. Deze sessie zal worden verzorgd door een Nationaal Mediacoach. 

Wegens succes bij de inschrijvingen zal de grote groep van deze sessie  opgesplitst worden in twee kleinere groepen, die dezelfde inhoud krijgen maar van verschillende lesgevers die allen meewerken aan de inhoud van deze sessie.

Resultaat

Na deze sessie zal je beter voorbereid zijn op situaties waar je te maken krijgt met cyberpesten. Het is een illusie om te denken dat we het cyberpesten op scholen compleet kunnen oplossen, maar deze workshop verschaft je wel het inzicht en houvast waardoor je steviger in je schoenen staat en weet wat je kan doen als je in aanraking komt met Cyberpesten. 

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Pedagogisch begeleider
  • Zorgco√∂rdinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Veilig ICT-gebruik
  • Mediawijsheid

Tijdstip

Namiddag (14u00-16u30)
Lokaal: E18&E19
Er zijn 40 plaatsen waarvan er 32 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Je smartphone meebrengen i.p.v. je tablet is ook goed.

Je hebt wel een smartphone of een tablet nodig om de sessie te kunnen volgen. Heb je dit niet, dan kies je beter een andere sessie. 

Lesgever

Onno Sidler
Lees meer over de expertise van Onno.


Korte titel : Cyberpesten

Deze pagina werd al 2490 keer bekeken